En dålig snöborste kan förstöra bilens lackering

En dålig snöborste kan förstöra bilens lackering

En dålig snöborste kan förstöra bilens lackering

Använd inte en sandig borste.

Vintermorgnar är många bilisters mardröm: man har bråttom till jobbet och bilen är helt täckt av snö och is. Det lönar sig dock att tänka efter vilken borste man använder till att borsta bort snön från bilen. En smutsig, gammal snöborste som legat i det sandiga fotutrymmet på passagerarsidan repar lätt bilens lack då sandkornen som fastnat i borsten lossnar medan du borstar. Snöborstens borst slits också i användningen och då är den inte längre den bästa möjliga lösningen för borstning av bilen. Sand och annan smuts fastnar lättare i gamla och slitna borstar och då ökar även risken för repor i lacken. Att borsta bort snö från en smutsig bil utgör alltid en risk för att lacken repas, men genom att använda en ordentlig snöborste kan man åtminstone minska risken.

En bra snöborste har en slät och hållbar borst av hög kvalitet som är utformad för att borsta bort snö från bilen. Finska Kungs Max-is snöborstens kraftiga och högklassiga borstdel är skonsam för bilens lack.

En bra snöborste har en slät och hållbar borst av hög kvalitet som är utformad för att borsta bort snö från bilen. Finska Kungs Max-is snöborstens kraftiga och högklassiga borstdel är skonsam för bilens lack.

Ofta tänker man inte på att det kan vara skillnad mellan olika isskrapor. Det är dock viktigt att man också vid bortskrapning av is använder erforderliga redskap, som alltså inte omfattar en gammal, sprucken isskrapa. Blad på en skrapa av metall kan i värsta fall skada vindrutan permanent. En bra isskrapa lossar också hård is utan onödigt skrapande fram och tillbaka, vilket också kan vara skadligt i synnerhet för en smutsig vindruta.

Den optimalt utformade lätta och funktionella isskrapan Mid-is är något flexibel och har ett tunt blad, vilket gör att den anpassar sig väl till vindrutans yta. Isskrapan är utrustad med ett flexibelt blad och kräver inte mycket styrka av användaren, vilket gör att användaren inte behöver skrapa fram och tillbaka lika mycket. Det är lätt att få ett bra grepp om den stabila isskrapan Monster-is och den har iständer som lossar även hård is från vindrutan. Denna isskrapa av plast skadar inte bildörrar eller tätningar. Om du har glömt handskarna, håller isskrapan Arctic-is dina händer varma och rena medan du skrapar vindrutorna. Den är utrustad med en elegant och mjuk skyddshandske.

Iaktta försiktighet så att du inte råkar ta sönder vindrutetorkarna med felaktig skrapning!

Skrapning av vindrutetorkarna är viktigt med tanke på körsäkerheten. Genom att använda isiga vindrutetorkare kan du skada både deras funktionella mekanism och själva torkarbladen. Kungs isskrapor och snöborstar, som är tillverkade i Finland, har en skåra för just detta ändamål. Med den triangelformade isskrapans verktyg rensar du lätt vindrutetorkarna från is med ett enda drag. Isen lossnar smidigt från torkarbladen och du behöver inte knacka bladen med borsten eller mot vindrutan.

Lera flyger många gånger upp på vindrutan även vintertid, vilket innebär att sand samlas också i isskrapan. Rengör isskrapans sidor efter varje gång du har skrapat is, så att ingen sand blir kvar i den till nästa gång du ska skrapa rutorna.

Skrapdelen i snöborstarna och isskraporna slits med tiden. Kungs triangelformade utbytesskär har totalt sex skrapytor, två på varje sida. Du kan vända bort den slitna delen och sedan slutligen byta ut den mot en ny skrapa. På det här sättet sparar du även på mängden plastavfall.

Längden på snöborstens skaft har betydelse.

En bra snöborste ska ha ett rejält skaft, så att du når att borsta av taket och mitten av den breda vindrutan med den. Om du lämnar snön på biltaket, kan den åka ned över vindrutan när du bromsar in eller flyga av taket i farten och försämra sikten för den som åker bakom dig. Ibland kan man få för sig att använda till exempel en kvast till att borsta av snö från bilen eftersom den har ett långt skaft, men borsten på den är på inga sätt utformat för borstning av bilar.

Med en långskaftad snöborste för bilar kommer du lätt åt att borsta av även större bilar. Det är heller inte bra för bilens lack att jackan eller kläderna gnuggas emot den, för att inte tala om hur smutsiga kläderna blir. Tack vare det långa skaftet i snöborsten Kungs Star-is kommer du enkelt åt att borsta av bilen utan att du måste luta dig emot bilens leriga eller snöiga sidor. Med anledning av detta är det viktigt med ett långt skaft också när det gäller mindre bilar. När det är fråga om stora snömängder, kommer du smidigt åt att skyffla av snön med snöborsten Star-is gummiskrapa. Det justerbara teleskopskaftet gör det dessutom enklare att förvara snöborsten i bilen.