Kungs bilvård

Kungs erbjuder ett omfattande sortiment av högklassiga och innovativa bilvårdsprodukter för vintern samt för tvätt och rengöring av bilen. Kungs är norra Europas marknadsledare inom vinterprodukter.

Våra produkter är utformade för Finlands tuffa vinterförhållanden och har funktionstestats i dem. Våra produkter tillverkas i vår fabrik i Kokemäki, där vi strävar efter att skapa de bästa möjliga bilvårdsprodukterna så miljövänligt som möjligt. Vi är mycket stolta över vår ställning som vägledare inom miljöfrågor, kvaliteten på våra produkter och expertisen med vilken våra produkter tillverkas.

Sinituote-koncernen

Sinituote Oy är ett finländskt familjeföretag, som tillverkar och marknadsför konsument- och industriprodukter. Sinituote är den ledande tillverkaren av dessa produkter i norra Europa. Sinituote är känt för sina tillförlitliga konsumentvarumärken SINI, Kungs och Rörets.

Koncernens produktionsanläggningar är belägna i Finland och Polen. Koncernen hade en omsättning på 90 miljoner euro år 2020 och sysselsätter cirka 500 anställda.

Företaget har fått den höga Rating Alfa-klassificeringen av Suomen Asiakastieto Oy, som är den ledande leverantören av informationstjänster gällande affärsverksamheter och riskhantering.

Familjen Brotherus har ägt Sinituote Oy i hela 30 år och företaget leds idag av familjens andra generation. År 2020 belönades Sinituote med utmärkelsen Riksomfattande företagarpriset, som är Finlands mest aktade företagarpris.

Produktdesign och kvalitet

Fungerande skandinavisk design, kompromisslös kvalitet och kontinuerlig innovation är en del av varje produkt från Kungs. Därför lämnar vi en garanti på tre år för många av våra produkter.

Alla våra produkter och komponenter testas i vårt eget laboratorium innan massproduktionen av dem inleds. Inte en enda av våra produkter kommer till massproduktionen innan den har utsatts för extrema temperaturer och böj- och vridtester tusentals gånger. Dessa moment är en del av den normala processen för alla nya produkter från Kungs.

Vi samarbetar med kända industridesigner, eftersom vi anser att hållbara och långlivade produkter även bör vara vackert formgivna.
Vår kvalitetskontroll uppfyller kraven i standarden ISO 9001.

De viktigaste principerna i vår produkttestning kan delas in i fyra områden

  1. Kompromisslös produktutveckling: Produkternas hållbarhet och funktion testas systematiskt i alla skeden av produktutvecklingen.
  2. Eget laboratorium för produkttestning: Vi testar alla produkter, komponenter och råmaterial i vårt topplaboratorium.
  3. Test av väderbeständighet: Genom tester säkerställer vi att alla våra produkter tål mycket kalla temperaturer såväl som extrem hetta och UV-strålning.
  4. Kvalitetssäkring i vår produktion: Vi övervakar kvaliteten i alla skeden av produktionen och testar samtliga råmaterial innan produktionen inleds.

Miljöansvar

Ledande miljöaktör inom sin bransch

Miljömedvetenhet är en hörnsten i vår verksamhet. Vi designar och tillverkar långlivade produkter som det finns reservdelar till och i vars produktion vi använder återvunnet material. Vi värnar om hållbarhet och kvalitet i stället för slit och släng-kulturen.

Vi lever som vi lär och fokuserar på praktiska åtgärder i egenskap av vägvisare gällande miljöfrågor. Våra produktionsanläggningar i Finland är fullständigt koldioxidneutrala och vi har ett eget solkraftverk på taket till vår fabrik i Kokemäki. Dessutom lämnas ingen del av vårt avfall till deponin och vår fabrik återbrukar all överbliven plast.
Vi är branschens marknadsledare inom cirkulär ekonomi: mer än 45 procent av plasten som används i vår produktion är av återvunnet ursprung. Jämfört med nyplastgranulat orsakar återvunnen plast 80% mindre koldioxidutsläpp. Vi använder flera olika typer av återvunnet material och vi forskar om och testar nya ekologiska material kontinuerligt.
Vår miljöuppföljning uppfyller kraven i miljöstandarden ISO 14001.