Bort med den blöta snön

Bort med den blöta snön

Det lönar sig att avlägsna blöt snö från biltaket, vindrutorna och motorhuven, även om du inte ska ut och köra. Om temperaturen nästa dag sjunker under noll fryser den blöta snön till ett hårt skal på bilen. Om du ger dig ut med en snöig bil, kan snön rasa av på motorvägen och utgöra en risk.

Det snabbaste sättet att komma iväg är kanske att sätta sig i bilen, starta motorn och avlägsna snön från vindrutan och bakrutan genom att använda bilens vindrutetorkare, men tänk gärna efter en gång till! För det första kan den tunga blöta snön vara en för stor belastning för torkarbladens motor och armar, vilket kan leda till att du skadar bilen. Om du kör på motorvägen, flyger snölagret av bilen när du kommer upp i en hastighet runt 100 km/h och kan orsaka ett tillfälligt sikthinder för dig själv eller den som kör bakom dig!

Det bästa är att rensa bort snön från bilen innan du kör iväg. När det är fråga om blöt snö, lönar det sig att förutom en snöborste även ta hjälp av en vattenskrapa. Aqua Away-torkaren är ett smidigt hjälpmedel till större ytor såsom rutorna, taket och motorhuven. Isskrapan Aqua-is har även iständer som tar bort hård is och en skåra för att avlägsna is från vindrutetorkarna. Quick wiper passar utomordentligt för mindre sidospeglar. Glöm inte att också rengöra strålkastarna!