Auto ja varusteet talvikuntoon

Auto ja varusteet talvikuntoon

Auto kannattaa varustaa hyvissä ajoin talvea varten. Talvirenkaiden vaihdon lisäksi on hyvä tarkastaa muutama muu tärkeä asia. Kokosimme muistilistan, jonka avulla matkanteko sujuu turvallisesti ja vaivattomasti myös pakkasen ja lumen keskellä.

Pesu ja vahaus

Huolellinen pesu auttaa säilyttämään auton maalipinnan hyvänä. Auto kannattaa myös vahata talvea varten, sillä se suojaa maalipintaa suolalta, hiekalta, kiviltä ja loskakauden lialta. Vahattu pinta säilyy myös pidempään puhtaana.  Säännöllinen pesu ja sisätilojen puhdistus lisäävät myös ajomukavuutta ja auttavat auton arvon säilyttämisessä.

Valmistaudu pakkasaamuihin

Varmista, että autossasi on puhdas ja hyväkuntoinen lumiharja sekä jääraappa. Likaisilla ja huonokuntoisilla välineillä saa aikaiseksi enemmän haittaa kuin hyötyä, sillä ne voivat vahingoittaa auton pintaa. Teleskooppilumilapiolla on kätevä luoda lumet pois auton ympäriltä, ja se mahtuu säilytettäväksi myös autossa. Auton päältä saat lumet työnnettyä näppärästi lumentyöntimellä.

Lasinpesuneste ja jäähdytysneste

Tarkasta, että lasinpesunesteesi on pakkasenkestävää ja muista varustaa autosi pakkasenkestävällä jäähdytysnesteellä. Ehkäise myös ovien jäätyminen sivelemällä ovitiivisteet silikonilla.

Lasit kannattaa puhdistaa myös sisäpuolelta. Tämä vähentää lasin sisäpinnan huurtumista kylmillä ilmoilla. Jos pyyhkijät jättävät tuulilasille raitoja tai kalvoa, on pyyhkijöiden vaihto uusiin ajankohtainen.

Tarkasta valot

Näkemisen ja näkymisen kannalta muistatahan tarkastaa kaikki valot ennen liikkeelle lähtöä. Muista puhdistaa valot lumesta ja kurasta.

Moottorin esilämmitys

Moottorin esilämmityksestä on polttoaineen kulutuksen kannalta hyötyä jo silloin kun lämpötila on +5. Puolen tunnin esilämmitys riittää pikkupakkaseen asti. Kun pakkasta on 10 astetta, tulee lämmitysajan olla tunti ja kovemmilla pakkasilla kaksi.