Så här går du vinnande ur kampen mot snön på morgonen

Så här går du vinnande ur kampen mot snön på morgonen

När bilen har täckts av snö under natten, finns det risk för att dagen inte börjar riktigt så smidigt som du hade tänkt dig. Vi har samlat tips på hur du kan minimera risken för att bli förargad på morgonen och säkerställa att du trots nattens snöfall kommer iväg smidigt och på gott humör.

Lämna snöborsten utanför bilen.

När du öppnar den snötäckta bildörren, hamnar den första snön från taket och dörren vanligtvis på bilsätet. Det lönar sig att förvara en snöborste på altanen eller vid ytterdörren som du kan använda till att borsta bort den värsta snön från taket innan du öppnar dörren. Ett bra alternativ är att ha den stilrena snöborsten Kungs Max-is vid dörren.

Förvara snöborsten i bakluckan.

Håll snöborsten så ren som möjligt så att du inte råkar repa bilen med en sandig borste. Det är bra att förvara borsten till exempel i bakluckan eller någon annanstans än i fotutrymmet i bilen, där den lätt blir nedtrampad av leriga skor.

Ta hjälp av en snöborste med långt skaft.

Ett förlängningsbart teleskopskaft är ett smidigt hjälpmedel som du lätt når att borsta bort snö från biltaket och mitten av vindrutan. Även kläderna hålls torra, då händerna får en förlängning och du inte behöver sträcka dig över den snötäckta bilen. Aluminiumskaftet på snöborsten Kungs Tele-is kan justeras inom intervallet 77–105 cm.

Använd en isskrapa som biter på hård is.

Hård is som verkligen har satt sig på bilens vindrutor kan vara svår att få loss även med en bra isskrapa. Det stabila skaftet gör det möjligt för dig att applicera mer kraft, varvid isskrapan kommer bättre åt att få bort den hårda isen. En av sidorna i isskrapan Kungs Mid-is har även iständer med vilka du kan krossa den hårda isen innan du skrapar vindrutan.
Läs även hur du skrapar bort isen från vindrutan mest effektivt: Så här skrapar du effektivt.