Näin selviät lumisesta aamusta voittajana

Näin selviät lumisesta aamusta voittajana

Kun auto on yön aikana hautautunut lumen alle, vaarana on ettei päivä lähdekään niin hohdokkaasti liikkeelle. Keräsimme vinkit, joilla voit minimoida lumisen aamun harmitusta ja varmistaa, että öisestä myräkästä huolimatta pääset joutuisasti ja hyvillä mielin liikenteeseen.

Jätä lumiharja jemmaan auton ulkopuolelle

Putsaa lumet ennen auton ovien avaamista välttääksesi lumen pöllähtäminen sisälle.

Oven avaaminen lumikuorman alle hautautuneesta autosta yleensä pölläyttää ensimmäiset lumet katolta ja oven päältä penkille. Kannattaakin säilyttää terassilla tai rapunpielessä yhtä lumiharjaa, jolla pääsee puhdistamaan isoimmat lumet katolta ennen oven avaamista.

Säilytä lumiharjaa takaluukussa

Lumiharja kannattaa pitää mahdollisimman puhtaana, jottei turhaan naarmuta hiekkaisella harjalla autoa. Harjaa onkin hyvä säilyttää esimerkiksi takaluukussa tai muualla kuin auton jalkatilassa, missä se helposti joutuu kuraisten kenkien tallomaksi.

Ota avuksi pitkävartinen lumiharja

Jatkettava teleskooppivartinen lumiharja on oiva apuväline, jolla yltää puhdistamaan lumet helposti myös auton katolta ja tuulilasin keskiosasta. Myös vaatteet säilyvät kuivina, kun käteen saa lisää mittaa, eikä tarvitse kurotella lumisen auton päälle. Kungs Tele-is lumiharjan alumiinivarsi on säädettävissä 77–105 cm pituiseksi.

Liukkaan jäähän purevaa raappaa

Kunnolla auton ikkunoihin jäätynyttä kovaa jäätä on välillä hankala saada irtoamaan lasista hyvälläkään raapalla. Tukeva varsi auttaa saamaan puhdistamiseen enemmän voimaa, jolloin jääraappa pääsee paremmin pureutumaan tiukkaan jäähän. Kierrätysmuovisessa Kungs Mid-is -raapan yhdestä raaputuspinnasta löytyy myös jäähampaat, joilla vahvan teräsjään voi murskata ennen raappaamista.