Tips för tvätt av motorcykel

Tips för tvätt av motorcykel

Samma princip gäller för motorcykeltvätt som för biltvätt. Skölj först av motorcykeln noggrant, varefter du tvättar den med rikliga mängder vatten från det smutsigaste till det renaste partiet.

Använd helst varmt vatten till rengöringen, då det effektiviserar rengöringsmedlets effekt, vilket i sin tur gör att smutsen lossnar lättare. Till rengöringen av skärmarna passar det utomordentligt bra med Kungs mikrofibersvamp och ett rengöringsmedel avsett för biltvätt. Även Kungs övriga tvättborstar och tvättsvampar passar bra till motorcykeltvätt. Tvätta motorcykeln först när motorn har svalnat. Undvik högtryckstvätt, så att elektroniska anordningar o-ringskedjorna inte skadas.

Kedjefett är vanligen så kladdigt att det inte går att få bort med vanliga rengöringsmedel, utan kräver ett lösningsmedel. Du kan spraya lösningsmedlet med Kungs sprutpistoler som är avsedda för ändamålet. Kedjefett på fälgarna och skärmarna får du bort till exempel med kedjerengöringsmedel eller rengöringsmedel för bromsar. Efter rengöringen finns det skäl att smörja in kedjorna på nytt.

Till rengöringen av fälgarna och avlägsnande av smuts från kedjorna passar det bra med Kungs fälgborste som även når in i trånga utrymmen. Spraya rengöringsmedlet på kedjorna och avlägsna smutsen med en borste eller en duk. När kedjan är ren, ska den smörjas på nytt. Det lönar sig att öppna framhjulsskyddet då och då och rengöra smutsen som samlats under det.

Noggrann rengöring av kedjorna förlänger deras livslängd märkbart. Det lönar sig att tvätta motorcykeln när den står på mittstödet eller bakstödet. Rotera hjulen för hand vid behov. Rengöringsmedel avsedda för rengöring av kedjor hittar du i butiker som säljer utrustning för bilar och motorcyklar. Du bör inte använda vilket lösningsmedel som helst till rengöringen, eftersom ett olämpligt rengöringsmedel kan skada kedjornas o-ringar.

Till torkningen kan du med fördel använda ett äkta sämskskinn eller ett sämskskinn av mikrofiber och till poleringen en polerduk.