Vinkit mootto­ripyörän pesuun

Vinkit mootto­ripyörän pesuun

Moottoripyörän pesuun pätevät samat periaatteet kuin auton pesuun. Pyörä huuhdellaan ensin huolellisesti, minkä jälkeen se pestään runsaasti vettä käyttäen edeten puhtaammalta alueelta kohti likaisempaa.

Käytä pesussa mieluiten lämmintä vettä, sillä se vahvistaa pesuaineen vaikutusta, jolloin lika irtoaa helpommin. Katteiden pesuun sopii erinomaisesti Star-Wash -pesuharja tai  mikrokuituinen pesukinnas sekä auton pesuun tarkoitettu pesuaine. Myös muut KUNGS -pesuharjat tai pesusienet sopivat hyvin moottoripyörän pesuun. Pese pyörä vasta, kun sen moottori on kylmä. Vältä myös painepesua, jottei sähkölaitteet ja o-rengasketjut vahingoitu.

Ketjurasva on yleensä niin tarttuvaa, ettei sitä saa irti tavallisilla pesuaineilla, vaan tarvitaan liuotinta. Liuottimen ruiskutukseen sopii Kungsin liuottimia kestävä paineruiskupullo. Ketjurasvan saa pois vanteista ja katteista esimerkiksi ketjunpesuainella tai jarrujen puhdistusaineella. Pesun jälkeen pyörän ketjut on syytä rasvata uudelleen.

Vanteiden pesuun ja isomman lian poistamiseen ketjista sopii Kungs vanneharja, joka mahtuu pienempiinkin koloihin. Suihkuta pesuainetta ketjuihin ja poista likaa harjalla tai liinalla. Kun ketju on puhdas, se tulee rasvata uudellleen. Eturattaan suoja kannattaa myös avata aika-ajoin ja puhdistaa sinne kerääntynyt lika.

Ketjujen huolellinen pesu pidentää niiden käyttöikää huomattavasti. Pesu kannattaa tehdä pyörän ollessa keskiseisontatuella tai takapukilla. Pyöritä rengasta tarpeen mukaan käsin. Moottoripyörä- ja autotarvikeliikkeistä saa ketjujen pesuun tarkoitettuja aineita. Pesuun ei kannata käyttää mitä tahansa liuotinainetta, sillä vääränlainen aine saattaa vaurioittaa ketjujen o-renkaita.

Kuivaamiseen sopii aito säämiskä tai keinosäämiskä ja viimeistelyyn viimeistelyliina