Huono lumiharja voi pilata auton maalipinnan

Huono lumiharja voi pilata auton maalipinnan

Kun lumimyräkkä yllättää, väärillä välineillä voi saada aikaiseksi pahaakin vahinkoa autolle.

Älä käytä hiekkaista harjaa

Talvinen aamu on monen autoilijan painajainen: kiire töihin ja auto yltä päältä lumessa ja jäässä. Auton puhdistamiseen ei kuitenkaan kannata käyttää mitä tahansa harjaa. Likainen, vanha ja auton jalkatilassa hiekan seassa pyörivä lumiharja naarmuttaa helposti auton maalipinnan kun harjaksiin tarttuneet hiekanjyvät irtoavat harjatessa. Lumiharjan harjakset myös kuluvat käytössä, jolloin harja ei enää ole paras mahdollinen auton puhdistukseen. Vanhoihin käppyräisiin harjaksiin tarttuu helpommin hiekka ja muut roskat, jolloin naarmuuntumisen vaara kasvaa. Lumen harjaaminen likaisen auton pinnalta muodostaa aina riskin naarmuuntumiselle, mutta käyttämällä kunnollista lumiharjaa voi ainakin pienentää riskiä.

Hyvässä lumiharjassa on korkealaatuiset, sileät ja kestävät harjakset, jotka on suunniteltu auton puhdistukseen lumesta. Kotimaisen Kungs Max-is lumiharjan tuuhea ja laadukas harjasosa on hellävarainen auton maalipinnalle.

Älä naarmuta tuulilasia asiaan kuulumattomilla välineillä

Usein ei tule ajateltua, että jääraapoilla voisi olla eroa. On kuitenkin tärkeää, että myös jään poistamiseen on käytössä asianmukaiset välineet, joihin ei kuulu esim. CD-levyn kotelo tai haljennut vanha raappa. Metallinen raapan terä voi pahimmillaan vahingoittaa tuulilasia pysyvästi. Hyvällä jääraapalla kovakin jää irtoaa ilman turhaa edestakaista hankaamista, joka voi myös olla vahingollista erityisesti likaisella tuulilasilla.

Täydellisesti muotoiltu kevyt ja toimiva Mid-Is jääraappa on hieman joustava ja ohut teräinen, jolloin se mukautuu tuulilasin pintaan hyvin. Joustavalla terällä varustettu jääraappa ei vaadi käyttäjältä paljon voimaa, ja edestakainen liike vähenee. Tukevasta Monster-Is jääraapasta saa hyvän otteen ja raapassa olevat jäähampaat irrottavat tiukan jään tuulilasista. Muovinen jääraappa ei vahingoita auton ovia tai tiivisteitä. Mikäli käsineet unohtuivat niin Arctic-Is jääraappa pitää kädet lämpimänä ja puhtaana ikkunoita puhdistaessa. Se on varustettu tyylikkäällä ja pehmoisella suojakintaalla.

Varo rikkomasta pyyhkimiä väärällä puhdistuksella!

Tuulilasinpyyhkimien puhdistus on tärkeää ajoturvallisuuden kannalta. Jäisiä tuulilasinpyyhkijöitä käyttämällä voi vahingoittaa sekä pyyhkijöiden toiminnallista mekanismia että itse pyyhkimiä. Kotimaisissa Kungs jääraapoissa ja lumiharjoissa on tähän tarkoitukseen suunniteltu puhdistuskolo. Kolmioraapan työkalulla tuulilasinpyyhkimet saa helposti yhdellä vedolla puhtaaksi. Jää lähtee pyyhkijänsulista rauhallisilla vedoilla eikä sulkia tarvitse kopsutella harjalla tai tuulilasia vasten.

Tuulilasiin lentää usein talvellakin kuraa, joten hiekkaa kertyy myös jääraappaan. Puhdista jääraapan reuna jokaisen raappauskerran jälkeen, jotta hiekka ei pyöri raapan alla seuraavalla kerralla.

Lumiharjojen ja jääraappojen raappaosa kuluu käytössä ajan mittaan. Kolmionmuotoisessa Kungs vaihtoraapassa on yhteensä kuusi raaputuspintaa, kaksi joka reunalla. Kuluneen puolen voi kääntää ja lopulta vaihtaa tilalle vain uuden raapan. Täten voi vähentää myös muovijätteen määrää.

Lumiharjan varren pituudella on merkitystä

Hyvässä lumiharjassa tulee olla vartta, jotta sillä ylettyy katolle ja leveän tuulilasin keskelle. Jos lumen jättää katolle, voi se luisua jarruttaessa tuulilasille tai lentää vauhdissa takana tulevan näkökenttään. Joskus voi käydä mielessä käyttää esimerkiksi kodin rappuharjaa pitkän varren vuoksi auton puhdistukseen, mutta sen harjakset ei ole missään nimessä kehitetty auton puhdistukseen.

Pitkävartisella auton lumiharjalla ylettyy hyvin puhdistamaan isommankin auton lumesta. Auton maalipinnalle ei tee hyvää myöskään takin ja vaatteiden hankaaminen kuraiseen kylkeen, vaatteiden puhtaudesta puhumattakaan. Kungs Star-is lumiharjan pitkän varren ansiosta auton yltää puhdistamaan ilman, että joutuu nojaamaan auton kuraisiin tai lumisiin kylkiin. Tämän vuoksi lumiharjan pitkä varsi on tärkeä myös pienemmässä autossa. Kun lunta on paljon saa auton päältä lumet työnnettyä näppärästi Star-Is lumiharjassa olevalla lastalla. Lumiharjan säädettävä teleskooppivarsi helpottaa lisäksi sen säilyttämistä autossa.