Karvojen irrottaminen auton sisältä

Karvojen irrottaminen auton sisältä

Pitkien hiusten, eläimen karvojen ja havunneulasten irrottaminen auton penkeistä ja lattiamatoista on niitä vaikeimpia asioita sisätilojen siistimisessä. Ne kun eivät tahdo lähteä imurillakaan. Työvälineiden valitsemisessakin pitää ottaa huomioon se, että puhdistaminen ei saisi vahingoittaa penkkien pintoja tai lattiamattoja.

Karvojen irrottaminen auton sisältä kannattaa tehdä siihen tehtävään tarkoitetulla silikoniharjalla. Siinä on kolme erilaista pintaa erilaisten, sitkeiden roskien hellävaraiseen poistamiseen.

Hiukset

Kangasverhoilluissa istuimissa hiuksia takertuu niskatukeen ja niitä ei tahdo saada millään irti. Pyyhi ensin niskatukea varovasti silikoniharjan pienillä nystyröillä. Sen jälkeen irronneet hiukset pyyhitään pois lastamaisella osalla.

Eläimen karvat

Eläimen karvojen irrottaminen auton sisältä saattaa tuntua jo ajatuksena pitkälliseltä hommalta. Silikoniharjalla toimenpide sujuu kuitenkin hieman helpommin. Käytä harjan lyhyitä nystyröitä tasaisille pinnoille ja pitkiä nystyröitä taitoiskohtiin ja ahtaisiin paikkoihin. Lastaosalla voi myös yrittää pyyhkiä karvoja pois penkkien tasaisista kohdista. Imuroi lopuksi irtonaiset karvat pois.

Takertuneet neulaset ja muut roskat

Havunneulaset ja muut pienet roskat tarttuvat lujasti kiinni lattiamaton materiaaliin. Imurilla niitä ei saa irrotettua eikä niitä jaksa yksitellen käsinkään nyppiä. Silikoniharja auttaa tässäkin. Harjaa lattiamattoa pitkillä nystyröillä, niin harja kerää hiukset, karvat ja neulaset lattiamatosta. Lopuksi maton voi vielä imuroida, jotta irronneet hiekanmuruset ja irtonaiset roskat saa poistettua.